Recepten

Mosselen met vlaskop voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 2 kg mosselen
  • 1 jonagold appel
  • kwartje knolselder
  • 2 flessen vlaskop
  • 4 koffielepels curry
  • kervel
  • boter

Bereidingswijze:

Snij de appel en knolselder in staafjes, stoof de julienne in een beetje boter, voeg de mosselen, curry en kervel toe en overgiet met vlaskop. De mosselen 6 a 8 min laten koken onder gesloten deksel.

Varkenswangetjes met Ichtegem’s oud bruin voor 4 personen

Ingrediënten:
  • 1 flesje Ichtegem’s oud bruin
  • 8 varkenswangetjes met vleesrestjes voor de saus
  • 0,5 liter bruine fond (eventueel sterke rundbouillon)
  • 2 afgestreken eetlepels suiker
  • 1 laurierblad
  • 1 stengel rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • boter
Bereidingswijze:

Bak de vleesretjes bruin in de boter. Bestrooi met suiker, blus de warmte in de pan met bruine fond en Ichtegem’s oud bruin. Voeg de tijm, laurier en rozemarijn toe. Breng alles aan de kook tot de saus er als stoverijsaus uitziet. Bak de varkenwangetjes rosé, kruid ze met peper en zout, en serveer met de saus, dikke handgesnede frieten, en een flinke schep mayonaise
Brouwerij Stubbe - developed StudioEmma